Nyheter

Vårruset

Den 4 juni var det Vårruset i Gävle och vi deltog med 12 starka tjejer, både förmedlare och tolkar.
Och Johanna vann pris för att ha stått plankan i hela 8 min och 15 sekunder! Vilken tjej!Den 13/4 samlades medarbetare och tolkar på Alborgen Äventyrshus i Valbo. Vi var indelade i flera lag och tävlade i olika "celler", lite som Fångarna på fortet. Det vinnande laget bestod av Tuula, Dilan och Krzysztof.
Det var både blod, svett och tårar, men vi hade väldigt roligt!


2019-05-12
FRAMFÖR-UTMÄRKELSE
​​​​​​​

Den 6/5 deltog vi på  Gävle Slott vid utdelning av FRAMFÖR-utmärkelsen, en utmärkelse för framgångsrika företag.
Detta är fjärde året på rad som vi fick ta emot detta fina diplom.

2019-04-02
Nyhet från Kammarkollegiets auktorisationsverksamhet gällande kurdiska
 
Från och med den 1 april 2019 kommer auktorisationsspråken nordkurdiska och sydkurdiska få nya benämningar; kurmanji respektive sorani. Detta för att tydliggöra auktorisationsspråkens faktiska identiteter. I Kammarkollegiets nationella tolk- och translatorsregister kommer språken att refereras till genom både språk och varietet, i form av kurdiska (kurmanji) respektive kurdiska (sorani). Detta innebär att du kommer att kunna söka både på kurdiska (då båda varianterna listas) och kurmanji eller sorani.
 
Auktorisationsdiplom som utfärdas den 1 april och framåt kommer att ha de nya benämningarna medan tidigare utfärdade diplom kommer att uppdateras i och med förnyelse av auktorisation. Således kommer de två olika benämningarna förekomma under en övergångsperiod. Detta gäller även för behörighetskorten.

2018-11-01

10-års jubileum 

Den 1 november firade vi 10-årsjubileum tillsammans med tolkar och kunder.
Borden fylldes av mat samt smått & gott med inspiration från olika länder.

Vi har under 2018 uppmärksammat de kunder som bokat 10 000:e och 20 000:e uppdraget och därmed har de fått en liten överraskning.